Министерският наследник Георги Шулев има претенции за колосалната сума от

...
Министерският наследник Георги Шулев има претенции за колосалната сума от
Коментари Харесай

Министерски син създал проблемите на NEXO заради…


Министерският правоприемник Георги Шулев има искания за колосалната сума от 500 млн. $ към към този момент някогашните си сътрудници, които посредством подмолни схеми го изхвърлили от управата на NEXO и не му дали 25% от акциите.

 

Според първичната спогодба сред Шулев и Коста Кънчев, министерският наследник трябвало да управлява половината от дяловете на сдружението.

Запознати настояват, че точно Шулев е индивидът, който е измислил модела на NEXO през 2018 година Тогава обаче той не разполагал с нужния финансов запас да реализира плана си и заради тази причина е привлякъл Кънчев и останалите съдружници, които най-после го измамили брутално.

 



Синът на ексвицепремиера Лидия Шулева и босовете на NEXO водят каузи на Острова едни против други, които към момента не са завършили.

От сдружението за криптотърговия освен оспорват обвиняванията на Шулев, а даже го упрекват в кражба. Според думите им той е отказал да даде достъп на NEXO до  търговски акаунт на негово име, в който се съхраняват 880 биткойна на пазарна стойност към 45 млн. лв. към днешна дата.

 

Според информацията, с която разполагат осведомени, акаунтът с биткойни за десетки милиони левове е запориран от управляващите на Острова, до момента в който не завърши комерсиалното дело сред Шулев и Кънчев.

 

Както към този момент стана ясно, претенциите на наследника на Шулева са за 500 млн. $, на каквато сума предприемачът прави оценка полагащите му се 50% от акциите на NEXO.

Той е бил измежду разпитваните от прокуратурата лица по аферата NEXO, само че е отказал да одобри ролята на предпазен очевидец и да му бъде назначена полицейска защита като на подобен. 

 

Георги Шулев обаче е дал показания против NEXO още преди към година на Острова. Според мнозина точно след разкритията, направени от него се е задействала Британската организация за битка с престъпността (NCA), която също взе участие в българското следствие против криптокомпанията.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР