Министерски съвет взе решение на оперативно заседание да предложи на

...
Министерски съвет взе решение на оперативно заседание да предложи на
Коментари Харесай

Правителството предлага на президента да освободи началника на НСО Емил Тонев

Министерски съвет взе решение на оперативно съвещание да предложи на президента Румен Радев да освободи началника на НСО Емил Тонев. Това съобщи представителят на кабинета Лена Бориславова, представена от Българска национална телевизия.

Съществуват подозрения за непрозрачно разходване на бюджетни средства от НСО, както и доказателства за непозволено даване на видеоматериали от постройката на Министерски съвет и служебните входове.

Видеоматериалите от входовете на Министерски съвет са предадени на Софийска градска прокуратура с гриф СПЕШНО от господин Тонев откакто е станало ясно, че Министерски съвет е станал точка за контакт на Европейската прокуратура. Те обгръщат интервала от края на февруари до края на март.

От кабинета са разбрали за предадените видеоматериали на прокуратурата от медиите, а министър председателят Кирил Петков не е бил известен за това.

В същото време НСО се е забавила с даването на записи от същите камери за следствието за полицейско принуждение по време на митингите през лятото на 2020, посочи Лена Бориславова.

В идващите дни ще бъде разискван законопроект за смяна в пълномощията на НСО. Управляващата коалиция намира за погрешен 4 годишния период за охранявани на някогашни министър председатели и президенти. Предложението е срокът да стане 1 година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР