Министерски съвет взе решение да увеличи с 30 млн. лева

...
Министерски съвет взе решение да увеличи с 30 млн. лева
Коментари Харесай

Ремонтират с 30 млн. лева студентски общежития в София, Пловдив и Велико Търново

Министерски съвет взе решение да усили с 30 млн. лв. капитала на „ Студентски столове и общежития ” ЕАД. Със средствата ще бъдат актуализирани по два блока в София и Пловдив и един във Велико Търново . Решението е в сходство с признатата Програма за саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития.

Съгласно нейните условия средствата за утвърдените за финансиране общежития към,,ССО ” ЕАД се дават посредством нарастване на капитала на сдружението.
В момента огромна част от местата за живеене на студентите се нуждаят от повсеместен ремонт , включващ енергийна успеваемост , ремонт на покриви, замяна на всички типове съоръжения, ремонт на санитарни възли, вътрешен ремонт на обособените пространства и общи елементи, както и актуалното съоръжение и обзавеждане.

С отпуснатото финансиране всички места за настаняване в общежитията на сдружението ще дават отговор на актуалните условия за облекчаване на жилищните потребности на студентите, докторантите и специализантите . Това ще способства да се подобрят опциите за продължение на образователния развой в извънаудиторни условия и за отдих .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР