Министерски съвет си върши работата. Ние заявихме, че нашата цел

...
Министерски съвет си върши работата. Ние заявихме, че нашата цел
Коментари Харесай

Акад. Денков с горещ коментар за ДАНС и прикриван ли е канал за наркотици

Министерски съвет си прави работата. Ние декларирахме, че нашата цел е да вдигнем приходите на хората, с цел да понижим неравенството. Това съобщи министър председателят акд. Николай Денков. 

Ние ще участваме в ръководството единствено, в случай че има стратегия, към която работим. Трябва да има и механизъм за взимане на решения. Трябва да се работи доста по-активно с медиите. Минаха месеци, до момента в който убедя министрите да работят с медиите, сподели още той. 

Ротацията се провали, тъй като някой искаше избори, в случай че не беше по този начин - щяхме да имаме съглашение. Дали е бил господин Пеевски или господин Борисов - няма значение. Наистина ли е толкоз значим господин Калин Стоянов за другата страна, че да ни хвърлят на избори. При ротацията трябваше да се сменим единствено с Мария Габриел, Калин Стоянов трябваше да остане, само че дружно с други министри, само че от ГЕРБ не се съгласиха, посочи още той. 

Той бе безапелационен, че чака от Главчев да предложи кабинет и да имаме длъжностен министерски съвет другата седмица. " Задължение на президента е да се пробва да образува постоянно държавно управление или служебно държавно управление. Той не може да дава мандат и да споделя: " не желая да го реализираш ". Когато една структура дава опция за корист и за предоставяне на служебните държавни управления по-голяма тежест, то това е проблем, изясни още министър председателят. 

От много време се въртят клюки, че ДАНС прикрива канали за опиати. За мен е доста необичайно точно Петя Банкова да бъде упрекната, че прикрива канали за дрога. Много е значимо какво се случва, с цел да не се окаже, че я нападат, тъй като си прави работата, съобщи акад. Николай Денков.

" Откакто беше назначена тя начело на Агенция " Митници ", има рекордно количество арестувани опиати и контрабанда. Била е чиновник на ДАНС, тъй че няма да се учудя да има информация, която да може да употребява. В организацията има " сляпо леке " във връзка с корупцията ", добави той. И посочи, че в никакъв случай не е приказвал с Банкова, само че я дефинира като човек с отлична известност.

Денков изясни, че е изискал публично информация от ДАНС по проблема. " За да я получа, би трябвало особено позволение от СГП, на която към този момент съм изпратил писмо. Нямаме съгласуваност сред институциите. Ръководствата не са назначавани от мен, тъй че няма за какво рецензиите да са към мен. Ако излезе обвиняване и има доказателства против Банкова, тя ще понесе отговорност ", уточни той. 

Относно оставката на основния секретар Живко Коцев премиерът акцентира, че знае, че от дълго време има напън върху него да напусне. " Когато в една институция хората не могат да работят като екип, доста мъчно се получават резултати. Ако в едно министерство основният секретар и министърът не могат да работят дружно, доста мъчно ще се случат нещата ", разяснява той.

Що се отнася до повдигането на цените на мобилните оператори, той съобщи, че методът за решаването на проблемите е да има правила и те да се съблюдават. 

" Г-жа Дундакова свърши голяма работа за Шенген. Калин Стоянов не знае британски. Тя пристигна от чужбина и свърши каквото трябваше. Не съм упорствал тя да стане министър, само че я предложихме. Имахме начално съглашение да не се сменят министри, само че ГЕРБ предложиха да се сменят трима министри, тогава предложихме да се смени господин Стоянов, само че той им е толкоз скъп, че аради него падна държавното управление ", сподели той. 

Що се отнася до опазването на здравето, той съобщи, че са свършили много неща като безплатните медикаменти за сърдечно-съдови болести, повишен е доста и бюджетът на НЗОК, както и за доболничната помощ. " Трябва да има повече здравно-осигурителни каси, с цел да има конкурентност. Нямаме политическата поддръжка, с цел да го създадем. Безплатните детски градини, безплатните учебници и безплатното пътешестване на децата са част от стъпките, които реализирахме, само че имаме бюджет и в него има доходи и разноски и би трябвало да се съобразяваме с тях ", отсече Денков. 

Денков се похвали и със значителен прогрес за култивиране на пробите за алкохол и за наркотици на водачите. " Те са три пъти повече от преди. Продължаваме да закупуваме инсталация. Новите проби се обработват в действително време ", сподели той. 

" Много задания не успяхме да осъществим, тъй като нямахме нужната политическа поддръжка. Това бе по този начин, тъй като ГЕРБ и Движение за права и свободи се дръпнаха. Постовете в никакъв случай не са ме вълнували. Аз имам прелестен научен живот в СУ. Консултирал съм се и съм работил с всички министри. Двама от тях се дръпнаха настрана, само че това е тяхно решение, а не мое ", сподели той. 

Денков съобщи, че ген. Атанас Атанасов има право да получава информация, още веднъж се виждало заигравка на службите с политически детайл. 

Вижте повече във видеото:

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР