Министерски съвет ще отпусне допълнителни средства в размер на над

...
Министерски съвет ще отпусне допълнителни средства в размер на над
Коментари Харесай

Министерски съвет отпуска допълнителни средства за образованието

Министерски съвет ще отпусне спомагателни средства в размер на над 34 хиляди лв. за две национални стратегии за развиване на образованието, заяви БНР. 

По първата стратегия - „ Роден език и просвета зад граница “, осем общински учебни заведения ще получат 8000 лв..

Отделно се отпускат спомагателни средства по националната стратегия „ Професионално обучение и образование “. Седем общински учебни заведения ще получат над 26 000 лв. за създаване и актуализиране на типови образователни проекти, образователни стратегии и национални изпитни стратегии за специалностите в професионалното образование.
Кабинетът ще утвърди спомагателни разноски по бюджетите на МОН и Министерство на вътрешните работи
На постоянното си съвещание през днешния ден министрите ще одобрят спомагателни разноски по бюджета на Министерството на образованието и науката за 20...
Прочети повече
Образователните институции имат утвърдени планове с български неделни учебни заведения от Албания, Гърция и Сърбия. Учители и възпитаници от тези неделни учебни заведения ще могат да посетят разнообразни исторически, културни и естествени забележителности в България.  

Те ще се срещнат с българската просветителна система и ще имат опция да практикуват български език в локална езикова среда. Отпуснатите средства могат да се употребяват за дневни разноски на учители, превоз, такси за визити на музеи, галерии, постановки и др.  

Средствата ще бъдат разпределени по бюджетите на пет общини за 2021 година

Още:

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР