Министерски съвет със свое решение прие изменение на Програмата за

...
Министерски съвет със свое решение прие изменение на Програмата за
Коментари Харесай

Правителството прие промени в Програмата за портфейлни гаранции в подкрепа на ликвидността на предприятията, изпълнявана от ББР

Министерски съвет със свое решение одобри изменение на Програмата за портфейлни гаранции в поддръжка на ликвидността на предприятията, потърпевши от изключителната обстановка и епидемията от COVID-19.

Промените ще разрешат оползотворяване на свободния предел по Програмата. Това ще даде опция за финансиране на още предприятия, което ще способства за превъзмогване на икономическите последици, провокирани от пандемията и за по-бързото възобновяване на бизнес средата, в която реализират своята стопанска активност. Приетите промени в Програмата, ще бъдат включени в процедурата за трето блоково известяван на Европейската комисия, за промени в Програмата за възобновяване.

Удължава се действието на Програмата и предоставяните по нея гаранции до 30.06.2022 година Ще бъде осъществена смяна в периоди по отношение на допустимите за гарантиране заеми, като последица от удължаването до 30.06.2022 година допълнение на Програмата с съответен текст, изясняващ рамковия ред и изискванията, по които може да се удължават периодите на гаранцията и заемите, обезпечени от ББР ЕАД. Това се прави за по-ефективно ръководство на обезпечените портфейли и след периода на годност на Временна рамка за ограничения за държавна помощ в поддръжка на стопанската система в изискванията на настоящия епидемиологичен гърмеж от COVID-19.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР