Министерски съвет реши да удължи помощта за украинците, които бягат

...
Министерски съвет реши да удължи помощта за украинците, които бягат
Коментари Харесай

Министерски съвет реши да удължи помощта за украинците

Министерски съвет реши да удължи помощта за украинците, които бягат от войната.  Това ще се случи посредством настаняване в държавни бази. Това съобщи на брифинг вътрешният министър Иван Дерменджиев.

" Искаме да сме сигурни, че при зимните условия те ще бъдат настанени в подобаващи места ", добави той. Министърът на туризма от своя страна разясни, че досега са изплатени 523 млн. лв.. 200 млн. от тях са за сметка на бюджета, а към 300 - от европейски фондове.

" Нуждащите се от протекция ще бъдат настанени в държавни бази и грижата за тях ще продължи. Ще бъдат изплатени всички безспорни суми на хотелиерите. До края на тази седмица ще бъдат входирани. В рамките на 15 дни ще бъде отворен интервал за подаване на тъжби за неизплатени средства, като на всеки ще бъде отговорено самостоятелно ", съобщи Илин Димитров, съобщи Нова тв. 

Той уточни, че има три разновидности, поради които не са били изплатени суми. " Първият е, в случай че лицето е напуснало хотела и продължава да се води записано там, в случай че е почнало работа и не е съобщило в границите на месец или в случай че е настанено допълнително от един хотел. Има и четвърти проблем - той е софтуерен и е обвързван с декларациите за изхранване ", изясни министърът. И увери, че всичко ще бъде изплатено в нужния размер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР