Министерски съвет прие решение, с което оттегля внесената в НС

...
Министерски съвет прие решение, с което оттегля внесената в НС
Коментари Харесай

Кабинетът оттегли Истанбулската конвенция

Министерски съвет одобри решение, с което отдръпва импортираната в Народно събрание за ратификация Конвенция на Съвета на Европа за предварителна защита битката с домашното принуждение над дами и деца (Истанбулската спогодба - б.р.). Това сподели на брифинг в Министерски съвет правосъдният министър Цецка Цачева.

Цачева уточни, че в същото време са се чули гласовете на неправителствени организации, на Българската православна черква , както и на други религиозни вероизповедания. Тя напомни, че група народни представители са внесли искане в Конституционния съд за предоставяне на отговор Конвенцията на Съвета на Европа опонира ли на Конституцията на България .

" При по този начин създалото се публично напрежение, при ясно декларираната воля на министър-председателя при негово изявление от средата на месец януари, че Конвенцията може да бъде утвърдена от Народното събрание единствено при съществуване на консенсус, стъпката която през днешния ден предприе Министерски съвет, е обоснована. Тя е за отдръпване на импортираната в Народното събрание Конвенция на Съвета на Европа, както и за анулация на решението на Министерски съвет, с който е утвърден законопроекта за тази ратификация ", съобщи Цачева.

 Нинова: Кабинетът е срещу народа, отказвайки референдум за Истанбулската спогодба Обновена
Нинова: Кабинетът е срещу народа, отказвайки референдум за Истанбулската спогодба

Народно събрание преглежда референдума на Българска социалистическа партия

Припомняме, по-рано през днешния ден депутатите разгледаха предлагането на Българска социалистическа партия да се организира референдум по отношение на ратификацията на конвенцията . Предложението беше отхвърлено от Народно събрание с 121 гласа " срещу " и 67 гласа " за ".

анкета
Запознахте ли се с Истанбулската спогодба?
Да Не Чакам новия превод Чета и чувам отзиви Без значение е Виж резултати
Да

Не

Чакам новия превод

Чета и чувам отзиви

Без значение е
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР