Министерски съвет прие Плана за възстановяване, развитие и устойчивост. Това

...
Министерски съвет прие Плана за възстановяване, развитие и устойчивост. Това
Коментари Харесай

Планът отива в Брюксел с две дати за въглищните централи: 2038 и 2040 г.

Министерски съвет одобри Плана за възобновяване, развиване и резистентност . Това заяви след съвещанието на служебния кабинет министър председателят Стефан Янев. " Това е своевременен акт , който показва осъществяването на това, което сме поели като ангажимент и е приоритет на служебния кабинет, поради обстановката в страната и нуждата това да бъде инструмент, който работи в полза на българските жители за решение на общи политически, обществени проблеми и предоставяне на подтик на стопанската система, развиване на бизнеса, осъвременяване в духа на трендовете на 21 век и в духа на развиването на страната за по-високо производителна стопанска система, която дава по-добър артикул с висока добавена стойност ", дефинира той.

Премиерът добави, че Планът е изработен с специалисти от министерства, целият кабинет, браншови организации, бизнеса и политическите партии, в разговор с показаните партии от Народно събрание. " Имаме убеденост, че приемането на Плана е акт на отговорност, той е умишлен ", безапелационен е Стефан Янев.
 Кабинетът приема Плана за резистентност, на следващия ден го показва пред Европейска комисия
Кабинетът приема Плана за резистентност, на следващия ден го показва пред Европейска комисия

Стефан Янев е удовлетворен, че е свършена положителна работа

От своя страна Атанас Пеканов, вицепремиер по ръководство на европейските средства разясни, че документът ще бъде изпратен на следващия ден към европейските институции . Успяхме да защитим 12.9 милиарда лева, макар тежката обстановка. Планът за възобновяване и резистентност е стратегия за дълготрайни вложения и промени , настоящи за 21 век, които ще покачат благосъстоянието на българските жители, изясни Атанас Пеканов. 21 милиарда лева за идващите 6 години - посочи Пеканов. Вицепремиерът благодари на екипа си и бе безапелационен, че промените дават отговор на европейските условия.

Планът за развиване ще даде подтик, промените са основен миг , че стопанската система ще се развива в крайник с времето. Гарантира съвременно и заслужено общество, в него има 59 капиталова плана и 46 промени , които ще служат за възобновяване на стопанската система, посочи още Атанас Пеканов. Той посочи, че в новата част са надградени напъните в декарбонизацията , усилена поддръжка върху бизнеса, опазването на здравето, обществена поддръжка. 13 нови плана са по отношение на априлската и юлската версия - главно в областта на господство на закона, енергетика.
 Пеканов: Няма да има застрашени браншове, в случай че парите по Плана дойдат тази година
Пеканов: Няма да има застрашени браншове, в случай че парите по Плана дойдат тази година

Изчистват Плана

Той благодари на Министерство на правосъдието за препоръчани промени, само че посочи, че от прокуратурата и Висш съдебен съвет не са чули оферти . Заедно с МЕ в границите на седмици търсили решение на тактиката за декарбонизация и са заложили основаване на държавно дружество, което да обезпечи буферът за сферата.

Пеканов изясни, че, с цел да се употребява ресурсът за обективен преход, рекултивация на терени, нови фабрики, хора от бранша да бъдат наети. Прави се всичко допустимо средствата да дойдат тази година , сподели вицепремиерът.

Търпяхме рецензии, че сме забавили Плана, само че беше нужно, с цел да се употребяват средствата по допустимо най-хубавия метод, разяснява още Пеканов.

Още - повишен е салдото към повече грантове , с цел да се получи бизнесът помощта, вътре е вкаран и запас по плана за външна неестественост.
 Раздел
Раздел " Енергетика " спъва внасянето на Плана за възобновяване

Отговорихме на условието на Европейска комисия да зададем нови различни енергийни източници

Пътят напред, Пеканов дефинира, че към този момент в Европейска комисия има диспути по енергетиката . Следва да се наблюдават планове и цели, да се спре парадигмата на асимилиране, в доста връзки сме се справяли добре в последните години, промени в здравни, просветителни услуги, правораздаване, сподели той.

Потвърди, че Планът ще се изпрати в Брюксел на следващия ден, увери че в сички тези промени и вложения са за по-добро бъдеще .

От юлска версия със 100 млн. лева са увеличени средствата за улично осветяване, с което ще се усъвършенства многоенергоемката стопанска система и декарбонизацията, сподели още Атанас Пеканов.
 Атанас Пеканов: Пътят към зелено бъдеще е неосъществим без необятен консенсус
Атанас Пеканов: Пътят към зелено бъдеще е неосъществим без необятен консенсус

Устойчивият напредък не е вероятен без равни благоприятни условия за всеки

Дати

Заложен е сюжет, който би трябвало да се изготви, по-късно Народно събрание да реши, а поставените от служебния кабинет дати за затваряне на въглищните централи са - 2038 година, допустимо и 2040 година - разкри Атанас Пеканов. Премиерът Стефан Янев изиска, преди да се разискват поставените в Плана за резистентност дати, да се направи механически разбор.

" Дадени са две дати - 2038 година и 2040 година, като избираме да е 2040 година, в случай че може да е и след нея - служебният кабинет няма срещу ", сподели той.

" Нямам срещу да ми озвучават всеки ден кабинета, през вчерашния ден бяха начело, само че когато хората имат нужда от изясненост и вероятност, не е добре да слагат условия, че нещо се крие от тях, търсим предсказуемост ", безапелационен бе Стефан Янев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР