Министерски съвет предлага на президента Румен Радев да издаде укази

...
Министерски съвет предлага на президента Румен Радев да издаде укази
Коментари Харесай

Смяна на посланиците ни в още 9 държави предлага МС на президента

Министерски съвет предлага на президента Румен Радев да издаде укази за промяната посланиците ни в още девет страни - Германия, Швеция, Израел, Ирландия, Хърватия, Ливан, Йордания, Индия и Виетнам.

Миналата седмица държавното управление предложи на президента да назначи служебния министър Николай Милков за непрекъснат представител на България в НАТО и да смени посланиците ни в пет български дипломатически представителства - във Франция, Молдова, Норвегия, Словения и Ватикана.

Служебният кабинет предлага президентът на освободи Елена Шекерлетова като дипломат в Германия и да назначи на поста Григор Порожанов.

За дипломат в Швеция държавното управление предлага да бъде назначена Светлана Сашова-Етрополски на мястото на Иван Павлов.

Посолството ни в Хърватия да бъде управлявано от Ива Крулева на мястото на Генка Георгиева, предлага още Министерски съвет.

Предлага се освобождението на настоящия ни дипломат в Израел - Румяна Бъчварова и назначението на Славена Гергова.

И още - посолството ни в Индия да бъде управлявано от Николай Янков на мястото на Елеонора Димитрова; дипломатическото ни посланичество в Ирландия да бъде управлявано от Ваня Андреева-Малакова на мястото на Гергана Караджова; в Ливан посолството ни да бъде управлявано от Ясен Томов , на мястото на Боян Белев; в Йордания за дипломат да бъде назначен Метин Казак на мястото на Димитър Михайлов, а във Виетнам за български дипломат да бъде назначен Павлин Тодоров на мястото на Маринела Петкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР