Министерски съвет отпусна 1 милион лева за финансиране на Тараклийския

...
Министерски съвет отпусна 1 милион лева за финансиране на Тараклийския
Коментари Харесай

МС отпуска 1 млн. лв. за Тараклийския университет в Молдова

Министерски съвет отпусна 1 милион лв. за финансиране на Тараклийския държавен университет „ Григорий Цамблак “ в Република Молдова.

Парите са за сметка на плануваните разноски по член 1, алинея 5, т. 11.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година

Предоставянето на средствата ще способства за превъзмогването на финансовите проблеми, пред които е изправено висшето образователно заведение. Подобряване на просветителните практики и на материално-техническата база на университета би имало позитивен резултат върху неговото развиване и би способствало за увеличение на интереса към него измежду учениците и кандидат-студентите от българската общественост в Република Молдова, показват от държавната пресслужба.

Оказването на безплатна финансова поддръжка от България за Тараклийския държавен университет е в унисон с поредната и целенасочена политика на държавното управление на Република България за гарантиране и осъществяване правата и ползите на българските общности в чужбина, при съблюдаване на локалното законодателство и нормите на интернационалното право, показват още от Министерски съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР