Министерски съвет одобри разходи от 1, 53 млрд. лв. Най-голямата

...
Министерски съвет одобри разходи от 1, 53 млрд. лв. Най-голямата
Коментари Харесай

Още 1,53 млрд. лева раздаде правителството

Министерски съвет утвърди разноски от 1, 53 милиарда лева Най-голямата сума е 1 милиарда лева за Министерството на районното развиване и благоустройството по стратегия за саниране. Решението бе признато на вчерашно съвещание на Министерски съвет, седмица откакто бяха гласувани други 730 млн. лв. за държавния бюджет.
За превъзмогването на последствията от наводненията в общините Бургас и Камено ще бъдат отпуснати 1,4 млн лева, а други 22 общини ще бъдат финансирани с общо 20,6 млн. лева за ремонт на улична и ВиК мрежи, общински пътища и осъществяване на разнообразни обекти от локално значение.

Правителството ще даде 2,8 млн. лева по контракти за поощряване на пет сертифицирани капиталови плана. Допълнителни 5 млн. лева отиват по бюджета на земеделското министерство за очистване на огнища на птичи грип и за обезщетяване на притежателите на животни. МОН получава 3,8 млн. лева за националния абонамент за закупуване на списък и достъп до електронни бази данни, съдържащи научни изявления и книги.

За разкриване на посолство в Абу Даби са отпуснати 578 200 лева

Министерски съвет утвърди и прехвърляния по бюджетите на общини в размер на 24 705 лева за изплащането на стипендиите на 41 възпитаници с високи достижения в региона на спорта.

Близо 500 000 лева ще бъдат вложени в рандеман на строителни материали от находище, намиращо се в землището на Айтос.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР