Министерски съвет одобри Наредба за условията и реда за организиране,

...
Министерски съвет одобри Наредба за условията и реда за организиране,
Коментари Харесай

Военното обучение влиза в училище, за да се запълва войската

Министерски съвет утвърди Наредба за изискванията и реда за образуване, осъществяване и обезпечаване образованието на българските жители за отбрана на Отечеството. С това решение се регламентира образованието на учениците от 10-и и 11-и клас на междинното обучение , както и подготовката на военнослужещите и цивилните чиновници за осъществяване на образование на възпитаници.

В обособен раздел е избрана и процедурата по кандидатстване и образование на български жители, отговарящи на изискванията на наредба от Закона за запаса във въоръжените сили на Република България, касаеща придобиването на подготовка " Офицер от запаса " във висшите военни учебни заведения.

Изпълнението на постановлението ще способства за по-добро и съобразено с ползите на учениците и образователната стратегия образование за отбрана на Отечеството, са претекстовете на държавното управление.

Сред причините е също - да се даде опция на българските жители да получат военна подготовка и да придобият подготовка " Офицер от запаса ", като по този метод въоръжените сили ще разполагат с подготвени запасни.

" Защита на отечеството " от идната образователна година, МОН поддържа

Искането за смяната идва от Министерството на отбраната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР