Министерски съвет одобри близо 7, 7 млн. лева за хотелиерите,

...
Министерски съвет одобри близо 7, 7 млн. лева за хотелиерите,
Коментари Харесай

Министерски съвет одобри близо 7, 7 млн. лева за хотелиерите, настанили  

Министерски съвет утвърди близо 7, 7 млн. лв. за хотелиерите, настанили бежанци

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на помощ на в допълнение утвърдени претенденти по „ Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България ” и Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерство на туризма за 2022 година за финансиране на разноски по „ Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България ”.

Плащането по сегашното Решение на Министерски съвет е в размер на 7 687 250, 90 лева, според приложения Списък № 12, неразделна част от Решението.


С приемането на сегашния акт ще бъде дадена опция да бъде утвърдена и изплатена помощ по общо 292 броя подадени заявки от лица, дали филантропична помощ, изразяваща се в 521 451 нощувки, включително в някои места на настаняване и даване на изхранвания (закуска, обяд и вечеря) на бежанци в интервала, обхващащ времето от 01. 10. 2022 година до 31. 10. 2022 година

Изпълнението на Програмата е управлявано посредством потребление на информация от Националния туристически указател, основания за задачите на Програмата Регистър за местата за заслон, Единната система за туристическа информация и Системата за ръководство на национални вложения и посредством контролни инспекции по длъжностен път с данни от системите на дирекция „ Миграция “ и Главна дирекция „ Гранична полиция “ при Министерство на вътрешните работи, Държавната организация за бежанците и Националната организация за приходите.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР