Министерски съвет и организацията на работодателите са постигнали консенсус по

...
Министерски съвет и организацията на работодателите са постигнали консенсус по
Коментари Харесай

Кирил Петков: Всичко над 200 лв. на мегават, изразходван ток от бизнеса, ще бъде компенсирано от държавата

Министерски съвет и организацията на работодателите са постигнали консенсус по приемането на ограничения по отношение на обезщетения за цената на тока за бизнеса. „ Разговорът беше доста градивен и се обединихме към концепцията за действителни обезщетения, които ще се случат през май, юни и дълготрайно “, съобщи министър председателят Кирил Петков.

Всичко над 200 лева на мегават, изразходван ток от бизнеса, ще бъде обезщетено с 80% от страната, гласи една от ограниченията. Правителството се контракти, че цените, които за април и за май месец за природния газ, също ще бъдат обезщетени от страната. По думи на премиера азерският газ ще потече в цялостните си количества от 1 юли, без значение по кое време ще бъде приключена връзката.

" Разбрахме се, че дружно с бизнеса и профсъюзите да работим дружно за законопроект, който в идващите седмици да мине през Народното събрание. Той би трябвало да даде дълготраен механизъм за обезщетения, тъй че срещите ни да не са месечни ", сподели Петков.  Премиерът заяви, че се работи върху дълготраен проект, посредством който всеки един от бизнесите да може да предвижда какви ще му бъдат разноските му за сила. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР