Министерски съвет е одобрил договор, по силата на който ще

...
Министерски съвет е одобрил договор, по силата на който ще
Коментари Харесай

Правителството ще възстанови 1,9 млн. лв. разходи на „Язаки България“

Министерски съвет е одобрил контракт, по силата на който ще бъдат възобновени разноски на стойност над 1,9 млн. лева на компанията за автомобилни съставни елементи „ Язаки България “. Това ще стане по силата на контракт за даване на безплатна финансова помощ за отчасти възобновяване на направените от вложителя наложителни осигурителни и здравни вноски за чиновници, които  са заели новите работни места, свързани с реализирането на сертифициран капиталов план по Закона за поощряване на вложенията.

Инвестиционният план, за който е публикуван документ е от 2017 година, е за създаване на цех за произвеждане на електрически съоръжения за вграждане в коли Мерцедес клас-А и клас-Б на Даймлер. Проектът е осъществен в землището на село Крепост, община Димитровград, област Хасково. Инвестицията е на стойност над 35 млн. лева и планува разкриването на 1007 нови работни места. С контракта, вложителят поема ангажимент да поддържа заетостта по тези планове за период от минимум пет години.

Подобни документи за предпочитани капиталови планове са получили още и Биовет, Бер-Хелла Термоконтрол, Тракия Глас България (част от Шишеджам), България Дивелопмънт, Гаранти-Коза България и АЗК Пропъртис.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР