Министерски съвет е колективен орган, независимо дали министър-председателят или министрите

...
Министерски съвет е колективен орган, независимо дали министър-председателят или министрите
Коментари Харесай

Гълъб Донев обясни на ПП: „Капитан Андреево“ не е тема за Шенген

„ Министерски съвет е групов орган, без значение дали министър-председателят или министрите са натоварени със съответната политика. Всички имат за цел да създадат вероятното да обезпечат по дипломатически път и персонални контакти онази позиция, която приляга на България “. Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев по време на чуването в Народното събрание за следващия отвод от две страни да бъдем признати в Шенген.

На въпрос от Асен Василев какъв брой и какви срещи е провел Донев по тематиката, министър председателят регистрира, че особено с Марк Рюте и Нехамер не е провеждал персонални срещи, само че е имал обща с всички посланици на Европейски Съюз, ръководителя на Европейска комисия, канцлера на Германия, полския, гръцкия и румънския министър председател. Освет това с президента на Гърция, както и с доста представители на страни членки на Европейски Съюз, които по една или друга причина имат отношение по тематиката Шенген и общ интерес от приемането на България в Шенген.

Донев регистрира противоборството сред Нидерландия и Гърция за морските пътища, само че прикани по тематиката да се приказва деликатно.   

[article=88972]

По отношение на внушенията от страна на Политическа партия, че „ Капитан Андреево “ също е причина за отхвърли на Нидерландия и Австрия, тъй като съгласно Асен Василев сме изнесли тонове отровна храна за Европейски Съюз. Служебният министър председател съобщи, че когато е постъпил на поста си е заварил 40-километрова опашка от камиони на границата с Турция и блокаж на работата там.

„ Това, което направихме е да удвоим потенциала на лабораторията, а територията и пункта да станат обект от стратегическо значение. ДАНС и министерството на земеделието да реализират надзор върху хората на пункта и всичко това направи служебното държавно управление, тъй като преди този момент не беше направено. То не е част от критериите, само че е част от политическото слушане. И не е правилно за това голямо количество артикули, които са влезнали в Европейски Съюз, непроверени с пестициди, обстоятелствата са напълно други “, съобщи още Донев.  

„ Удиви ме една декларация на Политическа партия от неделя за неща, които не са истина. Говори се, че са почнали серия от дейности по усилване на контрола на границата, ремонтирали границата, само че посоченото е осъществено от лица отвън Политическа партия, когато те още не са съществували. Някои от присъстващите знаят за националната тактика за запазване на границата, които са включени в проект за дейности, който се изготвя всекидневно. За страдание този проект за 2022 година, който трябваше от дълго време да е признат е отбягнал от полезрението на предходното държавно управление. Служебното държавно управление трябваше бързо да го изготви и ясно демонстрира какъв брой присъединението ни в Шенген е било приоритет за предходното държавно управление “, добави още Донев към въпросите на Политическа партия.

Асен Василев се похвали, че всичко изброено от Донев е заслуга на Бойко Рашков, който към днешна дата е народен представител от Политическа партия и затова заслугите са техни. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР