Министерът на правосъдието Десислава Ахладова свиква спешно работна група с

...
Министерът на правосъдието Десислава Ахладова свиква спешно работна група с
Коментари Харесай

Променят на пожар законодателството заради проблема с европейските заповеди за арест |

Министерът на правораздаването Десислава Ахладова привиква незабавно работна група с представители на правосъдната власт, Висшия адвокатски съвет и академичната общественост, поради решението на Съда на Европейския съюз за европейските заповеди за арест (ЕЗА) от България. 

Целта е бързо да се обсъдят промени в законодателството, тъй че да се отговори на поставения въпрос в Решението за регламентиране на правосъден надзор върху издаваната от прокуратурата на България ЕЗА, оповестиха от министерството на правораздаването. 

Съдът на Европейския съюз, че Европейска заповед за арест се издава от България по метод, който опонира на европейските закони, защото не е обезпечена задоволително обективна процедура за обвинявания, тъй че той да може да се отбрани преди осъществяването на ЕЗА в друга страна. Заради това решение на съда в Люксембург всички неизпълнени сега Европейски заповеди за арест, издадени за наказателно гонене от прокурор, могат да бъдат отхвърлени. Решението няма противоположна мощ върху към този момент осъществяване ЕЗА. 

В момента националното заседание е в предизборна почивка, за промени в законодателството ще се наложи привикване на изключително съвещание. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР