Министърката на вътрешните работи на Великобритания беше разкритикувана днес след

...
Министърката на вътрешните работи на Великобритания беше разкритикувана днес след
Коментари Харесай

Британска министърка беше разкритикувана, след като нарече мигрантите „инвазия“

Министърката на вътрешните работи на Англия беше разкритикувана през днешния ден откакто разказа мигрантите, прекосяващи Ламанша в дребни лодки, като " инвазия ", съобщи Асошиейтед прес.

Сюела Бравърман употребява този термин, до момента в който защитаваше изискванията в център за обработка на документите на новопристигнали, където към 4000 души се обитават в обект, предопределен за 1600 души.

Бравърман през вчерашния ден назова прекосяващите с дребни лодки " нашествието на нашия южен бряг " и сподели, че " незаконната миграция е отвън надзор ".

Нейният заместител Робърт Дженрик се разграничи от казаното от Бравърман. " На работа като моята човек би трябвало да сортира думите си доста деликатно ", съобщи той пред " Скай нюз ". " И аз в никакъв случай не бих демонизирал хора, идващи в тази страна в търсене на по-добър живот ", добави Дженрик.

Премиерът Риши Сунак, който назначи Бравърман, откакто встъпи в служба предходната седмица, е споделил на своите министри през днешния ден, че Англия " постоянно ще бъде състрадателна, гостоприемна страна ", съобщи негов представител.

Броят на търсещите леговище, опитващи се да доближат Англия с лодки, непрекъснато се усилва и системата за обработка на молби за приемане на леговище не съумява да се оправи с напора на фона на хаоса в консервативното държавно управление, което тази година излъчи към този момент трети министър председател и министър на вътрешните работи.

Критици упрекват Бравърман, че преднамерено е влошила изискванията в центъра за обработка, като е отказала да резервира стаи в хотели за търсещите леговище.

През 2021 година молби за приемане на леговище във Англия са подали малко над 48 000 души. Това е по-малко число спрямо Германия, Франция или Испания. Рязко се увеличи обаче броят на хората, опитващи се да прекосят Ламанша в гумени лодки и други дребни плавателни съдове, защото различните направления стават все по-трудни.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР