Министърката на външните работи на Германия Аналена Баербок отправи остри

...
Министърката на външните работи на Германия Аналена Баербок отправи остри
Коментари Харесай

Германската външна министърка: Борих се до последно България и Румъния да влязат в Шенген

Министърката на външните работи на Германия Аналена Баербок насочи остри рецензии към Австрия по отношение на наложеното от нея несъгласие против приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство. " Не единствено, че бих желала друго решение, с което България и изключително Румъния да бъдат включени в Шенгенското пространство, само че това е огромно отчаяние ", съобщи тя.

" Фактът, че не бе взето предстоящото от нас решение заради австрийското несъгласие, е повече от неточност от позиция на европейската политика и геополитиката ", сподели още Бербок.

И добави:

„ Вместо добър и мощен ден за Европа, през днешния ден имаме неприятен ден за нея. И мисля, че тук всеки би трябвало да се замисли дали това в действителност е било вярното решение. “

Тя показа, че немското държавно управление и тя самата по телефона са се борили до последния миг България и изключително Румъния да бъдат включени в Шенгенското пространство.

„ Можехме да създадем още една стъпка към задълбочаване на Европа в края на тази толкоз сложна, да не кажем брутална европейска година “, сподели Бербок.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР