Министърката на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви, че Вашингтон

...
Министърката на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви, че Вашингтон
Коментари Харесай

САЩ погват транснационална мрежа от 14 физически лица и 28 юридически, свързана с Русия

Министърката на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи, че Вашингтон ще наложи нови наказания на транснационална мрежа от лица и компании, които са работили за закупуване на военни технологии за военните старания на Русия в Украйна, заяви Ройтерс.

В коридорите на срещата на върха на Г-20 в Бали Йелън съобщи пред медиите, че обект на глобите ще станат 14 физически и 28 юридически лица, в това число финансови медиатори. Тя отхвърли да даде детайлности за това къде се намират те, като съобщи, че известието ще бъде направено по-късно през днешния ден.

Мерките са част от общите старания на Съединени американски щати да попречва съветските военни старания и да попречат на Москва да се снабди в нужното съоръжение, акцентира Йелън.

Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на огромни съветски военнопромишлени предприятия, а Министерството на търговията приключи износа на създадени в Съединени американски щати съставни елементи и американски технологии, които се употребяват в някои от съветските военни уреди. Йелън съобщи, че тези ограничения към този момент оказват въздействие на бойното поле в Украйна, означи Ройтерс.

Финансовата министърка добави също, че Съединени американски щати ще продължат да оказват на Украйна финансова и икономическа помощ. Администрацията на Байдън е поискала спомагателна невоенна помощ в размер на 4,5 милиарда $ за Украйна и Йелън съобщи, че откакто получи утвърждението на Конгреса, Министерството на финансите ще стартира неотложно да я отпуска на Киев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР