Министърът за защита на околната среда на Израел заяви, че

...
Министърът за защита на околната среда на Израел заяви, че
Коментари Харесай

Израел обвини Иран в екологичен тероризъм

Министърът за отбрана на околната среда на Израел съобщи, че Иран е виновен за неотдавна зародилия петролен разлив. Гила Гамлиел разгласи, само че без да дава доказателства, че случаят е " екологичен тероризъм " от страна на Ислямската република, осведомят " Гардиън " и " Ройтерс ".

Гамлиел разяснява още, че след 2 седмици следствие нейното министерство е открило, че танкерът под панамски байрак Emerald е виновен за разлива . Танкерът нелегално е пренасял нефт от Иран за Сирия, което е в нарушаване на интернационалните наказания.
 Израел затвори крайбрежието поради разлив на нефт
Израел затвори крайбрежието поради разлив на нефт

Властите започнаха избавителна задача

Корабът е плавал през Персийския залив и Червено море с изключени системи за радио и сателитно следене преди да разлее нефт в Източното Средиземноморие сред 1 и 2 февруари, сподели тя. Сега е дебаркирал в Иран, добави министърът.

" След съкращаване на броя на обвинените за случая, ние установихме, че това е освен екологично закононарушение, само че и екологичен тероризъм ", написа Гамлиел по-късно в " Туитър ".

" Ройтерс " осведоми, че корабът е закупен от основаната на Маршаловите острови компания Emerald Marine Ltd.

Израелският министър е член на партия " Ликуд " на премиера Бенямин Нетаняху. Нейните обвинявания не са повторени от други публични представители . Гамлиел не разкри детайлности за какво счита, че разливат е тенденциозен, а не вследствие на случай.

През последните две седмици хиляди израелски доброволци помагаха за почистването на плажовете . Израелските управляващи считат, че танкерът може да е разлял 1000 тона недопечен нефт.

Данни на Refinitiv демонстрират, че Emeraldе съобщил за позицията си след прекосяването на Суецкия канал на 1 февруари и по-късно в Турция два дни по-късно, което съгласно израелски представители подсказва, че корабът е минал край Израел, когато се е случил разливат.

През последните години напрежението сред Израел и Иран ескалира. Еврейската страна бомбардира стотици ирански позиции в Сирия.

В понеделник за офанзива по
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР