Министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова

...
Министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова
Коментари Харесай

Слух: Лиляна Павлова води листата на ГЕРБ за евроизборите

Министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова ще води листата на ГЕРБ за евроизборите, разяснява се в средите на ръководещата партия, твърди skandal.bg
Втора се чака да бъде някогашната екоминистърка Ивелина Василева, трета еврокомисарят Мария Габриел, а четвърти Андрей Ковачев, който е водач на депутатите от ГЕРБ/ЕНП и зам.-шеф на парламентарната група на ЕНП в Страсбург. Пета ще е Ева Майдел. Останалите досегашни евродепутати Емил Радев, Андрей Новаков и Асим Адемов отиват по-назад в листата.
В момента се води борба за първите места в листата на ГЕРБ. Мария Габриел е считана за близка до ръководителя на парламентарната група Цветан Цветанов, а Лиляна Павлова – до премиера и водач на партията Бойко Борисов. ГЕРБ се цели за 6-7 евродепутати на изборите през май тази година.
Ако ГЕРБ завоюва и има опцията да излъчи еврокомисар, най-вероятно това ще бъде Лиляна Павлова. Мария Габриел ще отпадне макар, че тя има съществено лоби в ЕНП. Да остане евродепутат, от ЕНП натискат и за Андрей Ковачев. Той е непосредствен другар с Манфред Вебер, който беше номиниран от ЕНП за идващ ръководител на Европейската комисия. Ева Майдел също е от това обграждане връзкари.
Мария Габриел е родена в Гоце Делчев, само че е отраснала в Хаджидимово. Преди пет години Мария Габриел, тогава още с моминското си фамилно име Неделчева, се омъжи за французина Франсоа Габриел от вътрешния кръг на ръководителя на Европейската национална партия (ЕНП) Жозеф Дол, а през днешния ден - член на кабинета на ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни. Председателят на ЕНП Жозеф Дол кумува на сватбата на Неделчева и Габриел в София през 2012 година. Франсоа и Мария Габриел имат един наследник Жан-Едуар, роден през 2015 година Мария Иванова Габриел е народен представител в Европейския парламент от групата на Европейската национална партия от 2009 година От 2012 година е зам.-председател на ЕНП Жени, както и заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент. От 2014 година е началник на българската делегация в групата.
Ева Майдел, по майчина линя е с дупнешки корени. От началото на 2017 година българската евродепутатка от ГЕРБ Ева Паунова носи семейството Майдел, тъй като се омъжва за приятеля си австрийския юрист Никлас Майдел. Той е един от 28-те най-влиятелни политици в Европа съгласно ранглиста на “Политико”. Двамата се срещат в Брюксел на вечеря, проведена от братовчед на младоженеца. И Ева, и Никлас работят основно в Брюксел имат и един наследник, напомня skandal.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР