Министърът по опазване на околната среда и регионалното развитие на

...
Министърът по опазване на околната среда и регионалното развитие на
Коментари Харесай

Министър си подаде оставката заради безплатен пропуск за паркинг

Министърът по запазване на околната среда и районното развиване на Латвия Юрис Пуце подаде оставка. Причината - скандал с пропуск за паркинг към локалния парламент в Рига.

Той помолил своя някогашен съпартиец Марис Мичеревскис да му направи безвъзмезден пропуск, който да употребява за персонални потребности.

„ Допуснах неточност. Срамувам се поради постъпката си пред латвийската общност, моите сътрудници от партията, пред фамилията и приятелите си “, уточни в изказване Пуце.

Той изрази страдание за тези свои дейности, които оцени като „ извънредно неприятен избор “. „ Аз излъгах своите сътрудници и латвийското общество “, акцентира той и съобщи, че е подготвен да понесе отговорност за действието си.

„ Ситуацията не ми разрешава повече да заемам длъжността министър по опазването на околната среда и районното развиване и през днешния ден помолих премиера да ме освободи от нея “, съобщи Пуце.

В претекстовете си за оставката той акцентира, че не желае да стане причина за понижаване на публичното доверие, тъй като „ единствено и само с поддръжката и разбирането на обществото страната може да се развива и да преодолява компликациите ".

"Сега, борейки се с пандемията и нейните последствия, доверието на обществото е изключително значимо за държавното управление “, добави политикът.

По-рано общинският народен представител Марис Мичеревскис, който предходната седмица напусна ръководената от Пуце партия „ За развиването на Латвия “, съобщи, че министърът е изискал от него да му направи пропуск за паркинга към Рижката дума, с цел да може да оставя там гратис автомобила си.

Като доказателство Мичеревскис разгласява кореспонденция с министъра по тематиката. Самият Пуце не отхвърли обстоятелството, само че означи, че молбата е била просто смешка.

Бюрото за битка с корупцията на Латвия заяви, че ще ревизира информацията дали Пуце може да употребява нелегално пропуск за паркиране.

Министър-председателят Кришянис Каринш съобщи, че чака заключението на антикорупционното ведомство, с цел да предприеме по-нататъшни ограничения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР