Министърът обяснява пред Атлантическия съвет в САЩ как да се

...
Министърът обяснява пред Атлантическия съвет в САЩ как да се
Коментари Харесай

Учебниците да се изчистят от факти, които пораждат признателност към Русия, зове от САЩ военният министър Тодор Тагарев

Министърът изяснява пред Атлантическия съвет в Съединени американски щати по какъв начин да се бори съветската агитация у нас

Не единствено обичайните български медии, само че и обществените мрежи би трябвало " да се наблюдават ", с цел да се противодейства на промъкващата се в тях съветска агитация.  А преподаването на история в българските учебни заведения би трябвало да се почисти от обстоятелства, способни да породят благодарност към ролята на Русия в нашето минало.  Това уточни в свое изявление пред спорен формат на Атлантическия съвет в Съединени американски щати военният министър Тодор Тагарев, оповестява журналистката Къдринка Къдринова 

Намиращият се на посещаване в Съединени американски щати министър на защитата на България Тодор  Тагарев даде изявление пред спорен формат на тамошния Атлантически съвет на 10 януари.  Целият запис от изявата му е качен на уеб страницата на тази организация и е наличен за всички интересуващи се. Министърът приказва на британски.

В диалога има доста забавни за българската публика елементи. Тук представяме онази негова част, която визира медиите и пропагандата. Водещата Илва Тейр пита българския боен министър какво счита да предприеме България, с цел да противостои на съветската агитация.

В отговора си той споделя, че от  съветска страна се упражнява огромна агитация по отношение на българските жители и показва, че с цел да се противостои на това, е належащо следното:

„ Първо, би трябвало да можем да представим на българския народ историята в нейния действителен смисъл.  Защото потомство след потомство се приказва, че Русия е наш другар и избавител и ние би трябвало да сме ѝ вътрешно признателни за стореното . Макар в историята постоянно да сме били на противоположните страни при разнообразни спорове ", изяснява Тагарев.

" Русия също по този начин постоянно е преследвала личните си ползи в ущърб на ползите на българския народ. Така че едното нещо е историята и образованието. Другото нещо е да сме в положение да идентифицираме дезинформационни и пропагандни акции и да намираме най-хубавите вероятни способи за противопоставяне на тези акции.  В този смисъл би трябвало да можем да наблюдаваме пропагандните акции за дезинформация освен в обичайните медии, само че и в обществените мрежи, които влияят ден след ден върху разнообразни групи от популацията.  И да намираме най-подходящите тълкования за противопоставяне на тази дезинформация ", разяснява Тодор Тагарев.

На въпрос на водещата дали този метод прави работа по отношение на с българския народ, министърът дава отговор, че " до известна степен да ": „ До известна степен съумяваме да се противопоставим на тази дезинформация, само че не постоянно. Това е подобен вид спор, който се развива непрестанно в осведомителното пространство ".



 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР