Министърът обещава да не се следят хора, а само тенденцииМинистърът

...
Министърът обещава да не се следят хора, а само тенденцииМинистърът
Коментари Харесай

Божанов създава звено за мониторинг на социалните мрежи

Министърът дава обещание да не се наблюдават хора, а единствено трендове
Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов разгласи пред депутатите от парламентарната вътрешна комисия, че ще сътвори звено за мониторинг и разбор на това какво се случва в обществените мрежи и медийния пейзаж. Той посочи, че все още няма държавен орган, който да има експлицитни пълномощия по тази тематика.

„ Министерство на електронно ръководство, по линия на осведомителното общество и киберсигурността, припозна още в плана за организационен устав, че това е тематика, в която може да има опция да прави политики. Те са главно законодателни начинания и някакви по-меки ограничения несъмнено, министерството няма силова роля”, сподели Божанов.

По думите му, по отношение на тези пълномощия, които са припознали в тематиката осведомително общество и киберсигурност, ще основат звено за мониторинг и разбор на това какво се случва в обществените мрежи и медийния пейзаж.

„ Тук би трябвало да уточня, с цел да няма всякакви тълкования – не става въпрос министерството да следи един или различен човек какво поства или една или друга група какво написа, тъй като това още веднъж би се трансформирало в някакъв наказателен уред. Идеята е да следи трендове, да следи разпространяване на избрани разкази - по какъв начин те текат във времето, по кое време се ускоряват, по кое време отслабват, да ги свързва със събития в действителния свят и да дава на министерствата отчети за тематики, които са свързани с тяхното поле на подготвеност ", уточни министърът.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР