Министърът носи отговорността, дошъл е нов министър, който носи кредит

...
Министърът носи отговорността, дошъл е нов министър, който носи кредит
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: "Питайте служебното правителство кой е назначил Десислава Христова. Има гигантска пропаст пред това, което говорят пред мен и това, което са вършили"

Министърът носи отговорността, пристигнал е нов министър, който носи заем на доверие. Имам правото да конфигурирам там хора, на които вярвам. Това съобщи пред Нова телевизия районният министър Гроздан Караджов във връзка освобождението на шефа на " Автомагистрали " Десислава Христова.

" Това, което излезе в пресата и което аз не знаех - документите приказват, че цялата скица с ин хаус е била основана по нейна докладна. Не знам, питайте ги тях, който я е назначил от служебното държавно управление. Има гигантска бездна пред това, което приказват пред мен и това, което са правили ", изясни Караджов кадровото си решение.

Припомняме, шефът на " Автомагистрали " Десислава Христова бе назначена по време на служебното държавно управление на мястото на Стоян Беличев. Първоначално тя стана член на борда на шефовете, само че по-късно завоюва конкурс и получи позицията на началник на съвета на шефовете. Стана известна и с изявленията си пред депутатите от 46-то Народно заседание, когато се решаваше ориста на парите, които има потребност сдружението.

Още при назначението си районният министър Гроздан Караджов съобщи, че сдружението е работило като пощенска кутия, която да превъзлага на подизпълнители, при построяването на Автомагистрала " Хемус ", като е употребена малка врата в закона за ин хаус възлагането.

През юни 2021 година Сметната палата разгласява отчета по одита на сдружението " Автомагистрали ", който й бе предоставен от депутатите от 44-то Народното събрание. В отчета се установяват съществени нарушавания и заобикаляне на закона за публичните поръчки посредством непосредствено възлагане от страна на страната на компания, която не разполага с потенциала да извърши дейностите по поръчките.

Относно градежа на нов мост над река Дунав, Караджов е безапелационен, че в 4-годишният мандат на държавното управление може да стартира строителството единствено на един мост над Дунав. 6 години е минималния период без обжалване за изграждане на един или повече мостове. Две години е единствено подготовката при мост сред две страни. Другата страна също би трябвало да даде график за дейностите, разясни той.

През 2024 година на процедура ще може да стартират да се извършват строителните действия по седми и осми сектор
В отговор на обвиняването на ГЕРБ, че продължава строителството на оповестените за противозаконни планове Караджов съобщи, че развалянето на заварените процедури е скъпо и лишава време.

Той предлага три разновидността за решение на казуса със заварените процедури. Да се внесе искане в Народното събрание и след констатиране от Народното събрание, да се узакони продължаването по тази противозаконна процедура. Да се узакони противозаконното строителство по заварените процедури. Това е единственият метод страната да не загуби пари, да се ускорят градежите и да се даде явен знак от Народното събрание, че направеното е нелегално.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР