Министърът не околната среда и водите Нено Димов заяви пред

...
Министърът не околната среда и водите Нено Димов заяви пред
Коментари Харесай

Нено Димов очаква електрификацията на градския транспорт в България да стане за две години

Министърът не околната среда и водите Нено Димов съобщи пред " Нова телевизия ", че чака през идващите две години превозът в България всеобщо да се електрифицира. Той посочи, че за този времеви интервал страната е отделила 500 млн. лева, които ще отидат покупката на нови електрически рейсове за всички общини в страната.

Димов се похвали, че на последния европейски съвет на екоминистрите е предложил да се сътвори фонд за стимулиране на електрификацията. Чрез него можело да се изградят зелени коридори и по този начин електрически транспортни средства да могат да се придвижват от Германия до България без проблем. Идеята му била подкрепена от още 6 страни.

Министърът разяснява и разпространяването на африканска чума по свинете в страната. Вече са открити десетки огнища на болестта, като тя е открита и в няколко огромни свинеферми. Вчера министър председателят Бойко Борисов съобщи, че страната ще отдели по 300 лева за всеки домакински двор с прасе, с цел да бъдат заколени животните за да се спре разнасянето на заболяването. Освен това той предложи на огромните свинекомплекси да отделят по едно малко прасе за отплата на всеки двор.

" Нашето внимание е да се запазят подпочвените води и да се подсигурява питейната вода. Не би трябвало да има минаване на водата, която се отделя при загробване на прасетата и отива към подпочвените води. Скоростта на решаването на казуса е гаранция за прекъсване на разпространяването ", сподели още Димов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР