Министърът на земеделието ще се срещне с представители на аграрните

...
Министърът на земеделието ще се срещне с представители на аграрните
Коментари Харесай

Министър Вътев ще се срещне с представители на аграрните асоциации

Министърът на земеделието ще се срещне с представители на аграрните асоциации този следобяд.

Очаква се да бъде конкретизиран финалният текст на съглашението сред държавното управление и браншовата организация на земеделците, преди да се стигне до неговото сключване при започване на идната седмица.

Въпреки упованията, че подписите под съглашението ще сложат завършек на митингите и ще изгладят различията на тематика държавни помощи и обезщетения, това не се случва.

Насрочените за през днешния ден диалози сред властта и земеделците ще се случат на фона на продължаващото раздори в бранша. Вчера стана ясно, че предприемчив комитет от 26 организации не поддържа постигнатите сделки с ръководещите, продължава да упорства да оставката на и приканва за възобновяване на митингите от вторник, предава Нова. 

Междувременно от Българска земеделска камара излязоха с позиция до медиите. В нея декларират, че ескалирането на митинги вместо градивни диалози в обстановка на идна ротация в изпълнителната власт придава политически колорит и гонене на персонални цели, от което БАК изрично се разграничава.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР