Министърът на земеделието Румен Порожанов ще бъде разпитан като свидетел

...
Министърът на земеделието Румен Порожанов ще бъде разпитан като свидетел
Коментари Харесай

Порожанов е на разпит по делото срещу Миню Стайков

Министърът на земеделието Румен Порожанов ще бъде разпитан като очевидец по делото против алкохолния необут Миню Стайков. Стайков е упрекнат в злоупотреби с еврофондове. Разследването против него стартира минлата седмица, а прокурорската акция съответства с изтичащия оптимален период за задържането му по другото дело – за държане на контрабандни цигари и данъчни закононарушения. Стайков е в ареста от предходната година и трябваше да бъде освободен, само че проверяващите му повдигнаха нови обвинявания и желаеха задържането му под стража още веднъж.

Според прокуратурата предприемачът е взел участие в скица за непозволено приемане на евросредства по стратегии за развиване на селските региони и засаждане на нови лозя. Това обвиняване бе отхвърлено от юристите му, които обявиха, че проверяващите желаят да го държат в ареста непременно. Те желаеха наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев да се отдръпна, тъй като е купувал земи от главния съперник на Стайков в алкохолния бизнес - " Винпром Пещера ". Прокурорът отхвърли.

Това е втората прокурорска инспекция към Порожанов, който е и някогашен началник на фонд „ Земеделие”. В момента проверяващите ревизират и 746 плана за къщи за посетители, финансирани от фонда. Заради едина от тях оставка като зам.-министър на стопанската система подаде Александър Манолев, а след това му бяха повдигнати и обвинявания. Според Порожанов фондът си е приключил работата и е проверявал къщите за посетители. Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е подготвен да в профил земеделския министър, в случай че се открият някакви нередности.
if (viewWidth <= 736) { document.write( "


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР