Министърът на земеделието Румен Порожанов предупреди, че всички проби за

...
Министърът на земеделието Румен Порожанов предупреди, че всички проби за
Коментари Харесай

Румен Порожанов: Всички проби за чума по животните са публични

Министърът на земеделието Румен Порожанов предизвести, че всички проби за чума по животните са обществени. Така той отговори на рецензиите на Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия, която оспори законността на подхванатото евтаназиране на животни.

" Всяка една заповед, издадена от изпълнителния шеф, е въз основата на протоколите с позитивни проби. Не е някаква загадка, че имаме още доста проби, от които към момента чакаме резултати. Информацията не се търси, а се интерпретира по метод, който основава напрежение. Всеки собственик, който пострада от заличаване на стадата или тяхната евтаназия, ще бъде съответно обезщетен ".

Министър Порожанов позволи, че са вероятни стопански загуби. Но единствено в случай че обстановката не е овладяна в регионите със болест. Директорът на организацията за сигурност на храните Дамян Илиев сподели, че до две седмици ще е ясна и типизацията на вируса:

" Тук има представител на същата лаборатория, която изследва във Франция. Вчера сме говорили с нея. Считаме, че най-късно до края на идната седмица ще имаме типизация на вируса. Много хора станаха вирусолози. Дали с тази типизация се потвърждава, че е от Туриця? Емперично нещо звучи, тъй като няма от кое място да е от друго място, а от Турция ".

На всеки 21 дни се вършат нови проби, сподели Дамян Илиев. В най-скоро време ще има нови инспекции. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР