Министърът на земеделието Румен Порожанов обяви, че е готов да

...
Министърът на земеделието Румен Порожанов обяви, че е готов да
Коментари Харесай

Порожанов готов с оставка, Борисов се колебае дали я поиска

Министърът на земеделието Румен Порожанов разгласи, че е подготвен да подаде оставка, в случай че министър председателят Бойко Борисов я изиска. По информация на Mediapool обаче министър-председателят се колебае дали да в профил агроминистъра, който в последните дни е част от абсурда с къщите за посетители, субсидирани с европари и употребявани не по предопределение, а за персонални потребности. А в четвъртък Порожанов бе привикан на разпит в спецпрокуратурата и поради делото против алкохолния необут Миню Стайков, който е обвинен за корист със аграрни еврофондове.

Още преди няколко дни министър-председателят съобщи, че ще в профил Порожанов, в случай че почналите против него прокурорски инспекции поради къщите за посетители покажат някакви нередности.

Когато министър председателят реши

" В момента, в който реши министър председателят, че счита, че политически въздействам от позиция на един или различен проблем, ще подам оставка ", съобщи Порожанов пред публицисти след срещата си с прокурорите. Той бе разпитан като очевидец за това по какъв начин се кандидатства по другите ограничения за земеделци. Според прокуратурата Стайков и близки до него са взимали в нарушаване пари, отпускани от еврофондовете за развиване на селските региони и за засаждане на нови масиви с лозя.

" Няма по какъв начин да съм непосредствен с Миню Стайков ", съобщи Порожанов. Министърът не можа да си спомни дали е бил в отпуск, когато са одобрявани плановете на предприемача.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР