Министърът на земеделието Кирил Вътев е заплашил, че ще хвърли

...
Министърът на земеделието Кирил Вътев е заплашил, че ще хвърли
Коментари Харесай

Земеделският министър Кирил Вътев заплашил с оставка

Министърът на земеделието Кирил Вътев е заплашил, че ще хвърли оставката си. Причината е напрежение сред него, ротационния министър председател акад. Николай Денков и финансовия министър Асен Василев, оповестява Lupa.bg на база свои източници в Министерския съвет.

Кирил Вътев, който е притежател на колбасарския колос „ Тандем “, е обяснил, че се толерират зърнопроизводителите, като им се обезпечават колосални средства, които те от години получават, без да имат право на това и без сериозна полемика.

„ Дават се стотици милиони на един бранш, който няма финансова необходмост от това и натрупа колосални облаги на гърба на страната “, аргументирал се министърът.

Кирил Вътев бил безапелационен, че на тази порочна процедура би трябвало да се постави край, само че навреме бил привикан в Министерския съвет от Денков и Асен Василев, които го посъветвали да „ укроти топката “, защото държавното управление не желало ненужно напрежение и кавги най-малко в идващите 2-3 месеца.

Тогава той заплашил, че ще хвърли оставка. Имало опити да го усмирят, като му е дадено, че позицията му ще бъде почетена и няма да има вмешателство в работата му.

Молбата обаче била най-малко в идващите 2-3 месеца да не се пипат „ зърнарите “, защото имали съществено политическо и финансово лоби и можело да се опитат да саботират мъчно формираното държавно управление.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР