Министърът на земеделието и храните се срещна с посланика на

...
Министърът на земеделието и храните се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Министър Вътев се срещна с посланика на Унгария в България Н. Пр. д-р Миклош Борош

Министърът на земеделието и храните се срещна с посланика на Унгария в България Н. Пр. доктор Миклош Борош, в Министерство на земеделието и храните. Двамата разискаха лицензионния режим за импорт на селскостопанска продукция от Украйна в България.

Министър Вътев сподели, че във връзка с лицензионния режим има съгласуваност сред министър председателите на Украйна и България и министрите на земеделието.

„ Украйна има задължението да ни осведоми кой изпраща стоката от тяхна страна и кой я получава в България. Единствено след съблюдаване на това изискване може да се осъществя експорт и импорт “, изясни министърът.

Той даде образец с компания, нарушила лицензионния режим, която е публично изпратена на Украйна, а от тяхна страна според решение на украинското държавно управление компанията следва да прекъсне преноса и да загуби правото да реализира експорт за шест месеца.

Н. Пр. доктор Миклош Борош осведоми, че в Унгария с интерес се наблюдават процесите, свързани с лицензионния режим сред България и Украйна и черпят опит от постигнатите положителни практики.

По време на срещата бе разисквана и тематиката за реализацията на продукцията в лозаро-винарския бранш на интернационално равнище, като се разгледаха опциите за предлагането на вино на задгранични пазари. Министър Вътев акцентира, че в България има съвременно построени винарски мазета, които създават висококачествено вино, което с триумф може да се конкурира в европейски и международен мащаб.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР