Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев се договори с

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев се договори с
Коментари Харесай

България и Украйна ще обменят данни за търговията със селскостопански стоки

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев се контракти с министъра на аграрната политика и храните на Украйна Микола Солски да стартира постоянен продан на данни сред двете министерства за търговията със селскостопански артикули. Експерти от двете ведомства ще обменят информация всяка седмица за износа и вноса на избрани аграрни артикули. Това стана ясно по време на онлайн среща сред двамата министри, на която те разискаха поетия ангажимент от страна на Украйна за надзор на износа.

Министър Вътев срещна украинския си сътрудник с подписания Меморандум сред българското държавно управление и инициативния комитет на земеделските производители, който планува възбрана за импорт на слънчоглед от Украйна до края на ноември. След този период в действие ще бъде лицензионен режим за експорт на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица, според контрактуван проект сред Украйна и Европейската комисия.

Министър Вътев осведоми и за опасенията на българските аграрни производители и преработватели по отношение на вноса на рафинирано и нерафинирано слънчогледово масло, изсъхнало мляко, пчелен мед, захар и замразени малини от Украйна.

„ Много е значимо да обсъждаме всички проблеми, които засягат земеделските ни производители и дружно да търсим решения “, акцентира министър Вътев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР