Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев получи пълна подкрепа

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев получи пълна подкрепа
Коментари Харесай

Министър Вътев получи пълна подкрепа от еврокомисаря по земеделие за украинската помощ

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев получи цялостна поддръжка от еврокомисаря по земеделие Януш Войчеховски по отношение на продължение на помощта за Украйна през 2024 година и увеличение на тавана на помощта. Това стана ясно през днешния ден на среща сред двамата в Люксембург.

„ Правителството извършва поетите задължения по подписания Меморандум със земеделските производители и животновъди от 20 септември тази година “. Това сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по време на диалога си с еврокомисаря по земеделие. Към момента таванът на помощта е 250 000 евро за едно земеделско стопанство. Комисар Войчеховски заявява цялостна поддръжка за удължение използването на държавната помощ. Той означи, че България е измежду страните, които са изплатили най-голям % държавна помощ, спрямо пакета на директните заплащания.

Министърът срещна еврокомисаря с проблемите на българските аграрни производители и животновъди и акцентира, че и тези, които са постигнали тавана по помощта са в тежко положение и по тази причина се нуждаят от поддръжка. Той уточни като съществена причина за проблемите на българските фермери дъмпинговия импорт на украински артикули.

Министър Вътев означи още, че поставяме оптимални старания в поддръжка на украинските експортьори, само че в тази ситуация имаме потребност и от поддръжка на нашите родни производители. В отговор еврокомисар Войчеховски съобщи, че по въпроса за удължение на помощта за Украйна и повишение на подпомагането в най-кратък период се чака решение на Колежа на комисарите.

На срещата двамата разискаха и коридорите на солидарността, като министър Вътев изрично изрази мнение, че страната ни ги поддържа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР