Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев отрече да има

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев отрече да има
Коментари Харесай

Земеделският министър отрече да има спекула при цените на месото, прогнозира спад наесен

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев отхвърли да има далавера при цените на месото, макар че по данни на държавния уебсайт през последните месеци свинското месо е поскъпнало със 7,5%. 

Сред аргументите за този растеж министърът уточни по-високите разноски за развъждане на животните в свинефермите и добави, че се чака през есента цените да се намалят. Освен това Вътев подсети за променената обстановка, обвързвана с войната в Украйна, наслагването на резултатите от коронавирус рецесията, растежа на цените на горивата, тока и фуражите. Няма нищо изненадващо и спекулативно, сподели Кирил Вътев, представен от Българска телеграфна агенция. 

" По принцип, всяко лято цените на месото скачат, това не е оригиналност, аз от 30 години се занимавам с месопреработка преди да вляза в тази си битност. Няма година, в която през лятото цените на месото да не са скочили, тъй че нищо ново, аз персонално не съм сюрпризиран. А на какво се дължи това? Дължи се главно на това, че в в свинефермите животните се отглеждат с по-високи разноски, пасищните животни са на пасищата и дефицитът нараства, давам отговор съответно за България ", съобщи Кирил Вътев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР