Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев обсъди с браншови

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев обсъди с браншови
Коментари Харесай

Вътев към животновъди: Ще се изработи Закон за търговията с аграрни стоки

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев разиска с браншови организации от бранш „ Животновъдство “ идните промени в Стратегическия проект и ограниченията, които би трябвало да се подхващат, за увеличение на българското произвеждане на мляко и месо, през днешния ден в Министерство на земеделието и храните. На срещата участваха заместник-министрите на земеделието и храните Александър Йоцев и Деян Стратев, представители на БАБХ и аграрната просвета. „ Мерките в бранша би трябвало да стъпват на разбори по какъв начин увеличената продукция ще стигне до пазара “, акцентира министър Вътев, оповестиха от Министерство на земеделието и храните.


В рамките на полемиката животновъдите от направленията млечно и месно говедовъдство, биволовъдство, овцевъдство и козевъдство показаха позициите си по предложенията на Министерство на земеделието и храните за изменение на Стратегически проект за развиване на земеделието и селските региони 2023-2027 година

Земеделските производители формулираха съответни механизми за увеличение на продуктивността и подобряването на породния състав в страната. Те показаха и опасенията си, свързани с актуалните пазарни провокации, в това число ниските изкупни цени на млякото и нарасналите индустриални разноски.

Министър Вътев осведоми бранша, че към този момент е образувана работната група, която ще създаде Закон за търговията с земеделски артикули. Той срещна земеделските производители и с идните промени в Закона за собствеността и прилагане на земеделските земи, за животновъдите и производителите на плодове и зеленчуци да получават с преимущество земи от държавния и общинския аграрен фонд, както и с проектите за улеснен достъп до вода за фермите.

„ Търсим покачване на производството и съответен пазарен резултат “, съобщи министър Кирил Вътев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg