Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и Левин Флейк,

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и Левин Флейк,
Коментари Харесай

Вътев: Експортен потенциал имат произведените в България вина, мед и сирена

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и Левин Флейк, районен консултант по земеделие за Източна Европа, отговарящ за България, Румъния, Полша и Балтийските страни в посолството на Съединени американски щати във Варшава, разискаха опциите за увеличение на стокообмена със селскостопански артикули на среща в Министерство на земеделието и храните. В срещата участваше и заместник-министърът на земеделието и храните Александър Йоцев, оповестиха от Министерство на земеделието и храните.


Министър Вътев уточни, че сериозен експортен капацитет имат създадените в България виновност, първокачествен пчелен мед, сирена, трюфели и продуктите, които са създадени на основата на розово масло.

Коментиран бе въпросът за настоящата обстановка на зърнените пазари, в това число в Черноморския район, и преносът на селскостопанска продукция от Украйна за страните, които са нуждаят от нея.

На срещата бяха дискутирани и опциите за обмяна на опит и иновационни технологии в областта на селското стопанство, ориентирани към запазване на околната среда и превъзмогването на резултата от климатичните промени. „ Обменът на познания и нововъведения би трябвало да докара до по-голям стокооборот сред двете страни “, означи заместник-министър Александър Йоцев.

Левин Флейк осведоми за развиването на високотехнологичното произвеждане на възобновим дизел от соя и преимуществата на тази технология, както и за наклонността за понижаване на цената на соевия шрот.

„ България има съществени обичаи в аграрната просвета, която може да даде решения както в посока понижаване на въглеродните излъчвания, по този начин и за адаптиране към климатичните промени “, сподели в умозаключение министър Вътев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР