Министърът на земеделието, храните и горите Кирил Вътев не е

...
Министърът на земеделието, храните и горите Кирил Вътев не е
Коментари Харесай

Кирил Вътев удивен каква стратегия да прави, ако не знае какво се случва на пазара

Министърът на земеделието, храните и горите Кирил Вътев не е чул за пазарно наличие и пазарен дял в земеделието, откакто е поел подопечното му ведомство. В коментар пред депутатите от Комисията по земеделие в Народното събрание Вътев запита каква тактика ще се прави, в случай че не се знае какво ще се случи на пазара - без информация, разбори и тактика.

По думите му, в случай че не се мисли по какъв начин ще се нарежда пазарът, ще се приказва единствено за дотации и проблеми. Как си представяте от една овца да чакаме 0.2 агнета или два тона мляко от крава за цяла година. То това мляко ще е златно като себестойност, уточни Вътев.

Според него доста е значимо някои, когато има искания, да изложи причини.

Кирил Вътев е подготвен да приказва за всяко едно предложение за смяна в Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони в България за интервала 2023 - 2027 година

В момента народните представители разискват преразпределение на средствата, планувани за интервенции в Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони в България за интервала 2023 - 2027 година, за реализиране на по-справедливо систематизиране на директните заплащания в интерес на индустриалните площи, екосхемите, секторните интервенции и вложенията, за подкрепяне на дребните и междинните аграрни стопанства в производството на български плодове и зеленчуци, мляко, месо и пчелен мед, претърпяло през последните години съществени вреди и застрашително намаляло като дял от селскостопанското произвеждане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР