Министърът на земеделието даде указание да бъде намалена с 20%

...
Министърът на земеделието даде указание да бъде намалена с 20%
Коментари Харесай

По-евтини дърва за огрев от следващия отоплителен сезон?

Министърът на земеделието даде напътствие да бъде понижена с 20% цената на дървата за огрев за идващия отоплителен сезон. Мярката е за да се облекчи финансовото натоварване на хората.

Дървата са един от най-предпочитаните способи за отопление през зимата, макар че набирането им е трудоемко и излиза относително скъпо.

За да отговорят на потребностите на обществото, от отрасловото министерство подредиха, за идващия отоплителен сезон, цената на дървата от държавните предприятия да бъде понижена с 20%.

" Около 15 лв. за иглолистни, стоящи на корен. Широколистни стоящи на корен към 30 лв.. И надлежно от краткотрайния склад 50 лв. за иглолистните, 70 за широколистните ", съобщи инж. Валентин Чамбов.

След понижението цената на кубик дърва от непрекъснатите хранилища като този, в който се намираме край Благоевград, се чака да бъде към 100 лв..

Купувачите считат, че отстъпката от 20% надалеч не е задоволителна, с цел да облекчи бюджета им, само че по-добре с нея, в сравнение с без нея.

" 20% понижение не си заслужават. Трябва да е повече. Защото 180 лв. минус 20%. Има накъде надолу. В България по принцип към този момент всичко е скъпичко, тъй че не става въпрос единствено за дърва ", добави Ива Достувска.

" Много ясно, че всеки ще избра да е по-ниска цената. Но и 20% е въпреки всичко помощно. Колкото и да е. по-тънка цена, по-добре ", разяснява Любомир Петров.

" Крайната наклонност, като се изключи 22 година, не е към увеличение на увеличение на броя на популацията, което се отоплява с дърва за огрев, а е към понижение ", сподели още инж. Валентин Чамбов.

Намаляването на цените на~дървата за огрев~е стъпка в посока обезпечаване на по-добър живот за жителите и отбрана на естественото благосъстояние на страната, допълват от министерството на земеделието и храните.

Вижте още в репортажа на Миглена Медарова.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР