Министърът на земеделието д-р ще открие утре в Бургас международно

...
Министърът на земеделието д-р ще открие утре в Бургас международно
Коментари Харесай

Земеделският министър ще открие в Бургас международна конференция


Министърът на земеделието доктор ще открие на следващия ден в Бургас интернационално събитие, отдадено на 30-годишнината от използването на метода ЛИДЕР/Водено от общностите локално развиване (ВОМР) в Европейския съюз. Конференцията продължава до 12 май в Бургас и Поморие, оповестиха от пресцентъра на земеделското министерство. 

Форумът се провежда от земеделското министерство и в него ще вземат участие също заместник-министърът на земеделието Момчил Неков, депутати, представители на изпълнителната власт и Народното събрание на Румъния, участници от Франция, както и представители на Европейската комисия, кметове, представители на ръководещите органи на финансиращите метода стратегии, Държавен фонд " Земеделие ", специалисти от европейски асоциации на локалните инициативни групи и чиновници и участници от локалните инициативни групи.

Подходът, който се извършва към този момент втори програмен интервал, е част от Програмата за развиване на селските региони (2014-2020 г.). Целта на събитието е да бъде показана подготовката за използване на метода ЛИДЕР/ВОМР за идващия програмен интервал и да бъдат разисквани положителни практики при осъществяването му досега. 

По време на интернационалния конгрес ще бъде извършено ревю – базар с локални артикули и занаятчийски творби от териториите на локалните инициативни групи от България и Румъния. Изложението ще се организира сред 10 и 12 май на площад " Св. Св. Кирил и Методий " в Бургас и ще може да се види от жителите и гостите на морския град. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР