Министърът на земеделието д-р Иван Иванов и кметът на Община

...
Министърът на земеделието д-р Иван Иванов и кметът на Община
Коментари Харесай

Министърът на земеделието и кметът на Видин зарязаха лозята

Министърът на земеделието доктор Иван Иванов и кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков бяха измежду гостите на тържеството, проведено във връзка Трифон Зарезан от „ Бонония Естейт “ ООД. То се състоя в лозовия масив сред селата Гомотарци и Кошава. Сред формалните лица, които почетоха празника, бяха народните представители Петър Миланов, Филип Попов и Иво Атанасов, заместник-кметовете на Общината Борислава Борисова и Светослав Скорчев и други

Ивайло Йотов, един от съсобствениците на „ Бонония Естейт “ и почетен жител на Видин, приветства с „ добре пристигнали “ всички присъстващи на ритуала, който слага началото на най-натоварения интервал от годината за лозарите. Той изрази вяра, че гроздоберът през септември ще е сполучлив, а лозовите масиви ще родят хубаво грозде, от което ще се направи качествено вино. Видин е район, който предлага доста благоприятни условия, безапелационен беше Йотов: „ При изискване, че ние, локалните хора, към които към този момент и аз се присъединявам, че общинската администрация, в лицето на кмета доктор Ценков, че централната власт, в лицето на министъра на земеделието и държавното управление, си подадем ръка и вършим стъпки напред, този район има големият късмет да се развие “.

В с. Голям извор зарязаха лозята по случай празника на виното
На 14 февруари тетевенското село Голям извор отпразнува Деня на лозаря - Трифон Зарезан. Всяка година голямоизворчени съблюдават традициит...
Прочети повече
На собствен ред земеделският министър доктор Иван Иванов означи, че страната има дълг към Видин и към Северозапада. Той акцентира, че наличието му тук, дружно с народните представители, е доказателство, че този район има капацитет. Иванов изрази вяра, че и други вложители ще последват образеца на притежателите на „ Бонония Естейт “ и увери, че страната ще бъде добър сътрудник на всеки, който се заеме с сходно начинание.

По случай празника кметът на Община Видин сервира приветствен адрес на притежателите на компанията Ангел и Ивайло Йотови, като ги поздрави за това, че не престават хубавата българска традиция на Трифон Зарезан. „ Компанията Ви развива извънредно сполучливо своята активност и справедливо заема лидерско място в региона на лозарството и винопроизводството. Благодарение на Вашата деятелност, креативност и на напъните на целия колектив, „ Бонония Естейт “ е познато и одобрено име на вътрешния и интернационален пазар. Като кмет на Община Видин показвам своята благодарност за това, че осигурявате трудова претовареност на доста хора, живеещи тук и надграждате постигнатото “, се показва още в приветствения адрес.

По традиция празничен водосвет отслужи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил. Владиката пожела трудът на лозарите да е плодотворен, в домовете им да има обилие и Божието благословение да е постоянно с тях.

След водосвета гостите бяха поканени да се включат в ритуалното зарязване на лозята.
Община Костинброд уважи Трифон Зарезан
На 14 февруари всяка година означаваме Трифон Зарезан в красивата околност Батил, с. Драговищица. В лозето на Митрушин Никифоров по т...
Прочети повече
В момента „ Бонония Естейт “ отглежда към 1600 дка лозя, като желанията на притежателите са да усилят лозовите насаждения до 2000 дка.

Още от ВИДИН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР