Министърът на здравеопазването Танос Плеврис изрази оптимизъм, че няма да

...
Министърът на здравеопазването Танос Плеврис изрази оптимизъм, че няма да
Коментари Харесай

Гърция не планира връщане на Covid мерките

Министърът на опазването на здравето Танос Плеврис изрази оптимизъм, че няма да има потребност от налагане на ограничения за пандемията от ковид през есента, като сподели, че в случай че са нужни, те ще бъдат леки, оповестява електронното издание на в..

Говорейки пред Skai TV, Плеврис сподели: „ Имаме протоколи за лекуване, имунизирано население и антивирусни медикаменти. “

„ Тази цялостна комбинация ни прави оптимисти, че в никакъв случай повече няма да забележим наложителни и ограничаващи ограничения “, добави министърът, само че означи, че страната е подготвена за вероятно наново въвеждане на някои леки ограничения, в случай че се наложи.

„ Готови сме да вземем ограничения, в случай че има друга динамичност. Очакваме нови талази през есента. Чувството, което имаме е, че няма да е належащо да подхващаме ограничения и в случай че го създадем, те ще бъдат меки “, сподели Плеврис, като в същото време издаде мощна рекомендация в интерес на потреблението на маски, изключително за уязвими хора, „ тъй като те са най-застрашени. "

Министърът също прикани хората да се имунизират, като акцентира, че съществуващите ваксини към момента защищават от тежки болести.

Що се отнася до обновените ваксини, той означи, че Moderna и Pfizer са в последния стадий на тестване за Omicron BA.4 и BA.5.

„ Надяваме се да имаме имунизациите в границите на годината “, сподели още Плеврис.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР