Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров нареди уволненият от Александровска болница

...
Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров нареди уволненият от Александровска болница
Коментари Харесай

Обрат: Кацаров върна проф. Борис Богов като лекар в Александровска

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров подреди уволненият от Александровска болница проф. Борис Богов да бъде върнат на работа като доктор в лечебното заведени е, оповестяват от.

Самият нефролог удостовери, че е възобновен на работа след намесата на здравния министър.

Директорът на " Александровска " Атанас Атанасов персонално се обадил на своя предходник и оправдал първичното си решение с това, че бил обиден от следващ отчет на новия началник на клиниката по нефрология проф. Емил Паскалев, който се оплаквал от дисциплината на професора.

Богов е началник на катедрата по нефрология на МУ-София, където е на 8-часов работен ден и е с втори трудов контракт на 4 часа в " Александровска ".

Уволнението му продължи към три часа.
 Александровска болница уволни проф. Борис Богов и като доктор
Александровска болница уволни проф. Борис Богов и като доктор

Бившият шеф на лечебното заведение е отхвърлен без предупреждение

Преди няколко месеца служебният здравен министър Стойчо Кацаров изпрати проверяващи в Александровска болница, където , официално поради сигнал на един от членовете на борда доцент Александър Оскар, който през последните 4 години беше в ръководството на лечебното заведение.

Впоследствие от здравното министерство оповестиха, че са, заради което и негово място беше назначен доктор Атанас Атанасов.

Прокуратурата обаче не откри закононарушения в " Александровска " под управлението на проф. Богов и върна на здравното министерство отчета на " Вътрешния одит " с отвод да образува досъдебно произвеждане за закононарушение от общ темперамент, както и за занемареност или нанесени вреди от страна на управлението на болничното заведение.

Независимо от това обаче проф. Богов не беше възобновен на директорския пост, а след това беше намален и от средата на септември не е шеф на Клиниката по нефрология, а редови доктор. От управлението на лечебното заведение мотивираха решението си с преструктуриране на болничното заведение, при което трите клиники - по нефрология, по нефрология и трансплантации и по хемодиализа, се сливат в една.
 След два несполучливи опита: Александровска болница към този момент е с ново управление
След два несполучливи опита: Александровска болница към този момент е с ново управление

Повече от месец след излъчването му от здравния министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР