Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров присъства на освещаването на

...
Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров присъства на освещаването на
Коментари Харесай

Пациенти дариха на ВМА линейки и нова регистратура


Министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров участва на освещаването на нова регистратура в Поликниниката на ВМА, на три реанимобили и 4 леки коли. А всичко това е реалност след подаяние на признателни пациенти и техните близки, прецизира БГНЕС.



„ Това е следващата облага, извоювана с доста труд, с доста честност и грижа към пациента. Това, което откриваме през днешния ден, е неповторимо и ще го признаят всички, които помнят какво представляваше регистратурата - по 20 души чакащи на гише “, съобщи министър Петров.

Той подари икони на началника на ВМА полк. проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS – ВРИД и на водачите на новите реанимобили.

На журналистически въпроси за болничните листове здравният министър разяснява, че към този момент текат инспекции в разнообразни обитаеми места, като в същото време се водят диалози и с БЛС по отношение на периода, за който общопрактикуващите лекари издават болничен и по кое време следва да се намеси Лекарска консултативна комисия.

По заповед на министър Петров Изпълнителна организация „ Медицински одит “ ще направи цялостна инспекция по случая с умрялата родилка. „ Доколкото се срещнах с работата по случая, и в едната, и в другата болница протоколите са изпълнени. Тази заран съм разпоредил инспекция на ИАМО и ще бъдат тествани и двете лечебни заведения по всички вероятни параметри “, разяснява още здравният министър.

Министърът участва и на общото отчетно заседание на ВМА.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР