Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков смята, че няма връщане

...
Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков смята, че няма връщане
Коментари Харесай

Хинков обеща всички лекарства да се електронизират до края на 2024 г

Министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков счита, че няма връщане обратно по въпроса с електронните предписания, въпросът е във времето. По Народоосвободителна въстаническа армия той уточни, че в случай че Министерството на здравеопазването се е вслушало в митинга на Българския лекарски съюз, то е тъй като те имат съображение. 

От един път, от избрана дата всички лекари би трябвало да могат да изписват антибиотик единствено на електронна рецепта. Вече две години лекарите имат опция да изписват електронни предписания за всички лекарства, сподели проф. Хинков. В лекарската специалност има рутина, която мъчно се напуща, с цел да бъдат въведени нови стандарти. Тези, които съумеят да преодолеят тези компликации с електронизацията, виждат преимуществата, уточни министърът.

Според Хинков България би трябвало да успее да електронизира всички медикаменти до края на 2024 г. Здравният министър напомни, че на среща с премиера, лекари, зъболекари и фармацевти е взето решение до април да бъдат изчистени всички недостатъци на системата за електронни предписания при антибиотиците.

Има дребна група лекари, за която издаването на електронни предписания няма да е наложително, сподели Хинков и разясни, че става дума за възрастни медици, които мъчно ще си извадят електронен автограф, нямат амбулаторна процедура и работят след пенсия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР