Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов ще посети днес

...
Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов ще посети днес
Коментари Харесай

Проф. Ангелов на среща с РЗИ-тата, готвят ваксинацията на учителите и хората в социалните домове

Министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов ще посети през днешния ден няколко Регионални здравни инспекции (РЗИ). Той ще беседва с специалистите от Разград, Търговище, Шумен, Варна, Добрич и Силистра. С тях ще бъде разискван имунизационният проект. Разговорите ще се концентрират и върху сегашното разпространяване на COVID-19 у нас.

В срещата ще вземат участие и районните шефове на образованието и общественото подкрепяне. Както е известно след медицинските експерти, би трябвало да стартира имунизацията в обществените домове и учителите. Данните обаче демонстрират, че в учебните заведения има повече песимизъм по отношение на имунизациите в сравнение с подготвеност. В момента се вършат проби за съществуване на антитела.

Начало на имунизацията у нас бе обещано от здравния министър проф. Костадин Ангелов пред Нова година. Той се имунизира в "Света Анна ". След него това направи и свещеник Тихон. Началникът на Националния действен щаб и шеф на ВМА ген.-майор, проф. Д-р Венцислав Мутафчийски и шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов бяха също измежду първите имунизирани. Целта беше да се покаже на обществото, че няма нищо неправилно във имунизациите. Вече мина и реимунизацията с имунизацията на Пфайзер-Бионтех. У нас има и имунизирани с Модерна. Най-много ваксини България е поръчала от АстраЗенека, за която обаче още няма утвърждение от Европейската организация по медикаментите. Стана ясно, че компанията не може да обезпечи доставката, която в началото е била контрактувана за Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР