Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в

...
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в
Коментари Харесай

Проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет, затягат контрола за пристигащите от чужбина

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова образува пандемичен комитет в здравното ведомство. Той ще проучва и координира дейностите по осъществяване и надзор на въведените в страната противоепидемични ограничения. Комитетът ще бъде управителен от заместник-министъра на опазването на здравето доцент Георги Йорданов. 

Това стана ясно на работна среща в Министерство на здравеопазването, на която участваха здравният министър, заместник-министрите, доцент Ангел Кунчев и специалисти, ангажирани с наблюдението на епидемиологичната конюнктура.

След извършени съвещания е взето решение да продължи дейното наблюдаване на епидемиологичната обстановка с оглед разпространяването на разновидността Омикрон. 

Доц. Кунчев е подчертал, че според от другите индикатори е подготвен да предложи актуализация на противоепидемичните ограничения. Към сегашния миг не се планува въвеждането на спомагателни ограничавания, като се изключи увеличение контрола по повод влизащите в страната жители.

Предстои да бъде обновена заповедта за влизане в страната.

Лица, които идват у нас от страни, попадащи в " алената зона ", с изключение на документ за имунизация или преболедуване, следва да дават и негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди влизане в България. В противоположен случай ще подлежат на 10-дневна карантина.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР