Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова е спряла временно решението

...
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова е спряла временно решението
Коментари Харесай

Здравният министър спря временно сливането на Педиатрията и болница Лозенец

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова е спряла краткотрайно решението за обединение на Педиатрията и болница " Лозенец ". Това разгласи самата тя пред участниците в срещата Powers Summit, проведена от Фондация Webit и Атлантическия клуб в България.

По думите й предстоят срещи с всички заинтригувани страни по проблема, само че първата среща ще бъде с Медицинския факултет към Софийския униреститет " Св.Климент Охридски ", в който бяха прекратени занятията на студентите.

Проф. Сербезова ще бъде вземе дефинитивно решение, когато направи " 360-градусов преглед " на проблема с детската болница и решението пза поместването й в границите на болница " Лозенец ".

По думите ѝ огромен проблем е от кое място ще дойдат експертите за националната педиатрия, само че той остава в сянката на проблема със постройката.

Срещу сливането на двете лечебни заведения към този момент се оповестиха медиците от болница " Лозенец " и студентите, които организират практиката си там. А през днешния ден и от Педиатричната болница обявиха, че сливането няма да обезпечи сложна детска грижа. Това превръщане би имало смисъл, в случай че взема решение фундаментални проблеми на детското опазване на здравето - неналичието на сложна детска грижа, кадровият недостиг и материално-техническата база, разяснява пред Българска национална телевизия доктор Благомир Здравков, шеф на Специализираната болница по детски заболявания " Проф. доктор Иван Митев " в София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР